Περιεχόμενο του μαθήματος

Μελέτη του δεύτερου μέρους των σημαντικότερων λαχανοκομικών ειδών για την οικονομία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται η καταγωγή και η εξάπλωση, η σημασία και η μορφή της καλλιέργειας, οι βοτανικοί χαρακτήρες, ο πολλαπλασιασμός, οι απαιτήσεις σε κλίμα και έδαφος, και οι τεχνικές της καλλιέργειας. Αναπτύσσονται οι τεχνικές σε όλες τις μορφές καλλιέργειας (υπαίθρια, εδαφοκάλυψη, χαμηλή κάλυψη, θερμοκήπια) και στα πλέον διαδεδομένα συστήματα άσκησης της γεωργίας (χημική – εντατική γεωργία, ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγής, βιολογική γεωργία, φυσική καλλιέργεια).

Ειδικότερα:

Οικ. Cucurbitaceae: Αγγουριά, Πεπονιά, Καρπουζιά, Κολοκυθιά

Οικ. Alliaceae: Κρεμμύδι, Σκόρδο, Πράσο, Σκοροδόπρασο, ασκαλώνιον, Σχοινόπρασο, Αμπελόπρασο, Κρεμμύδι το Συριγγώδες

Οικ. Fabaceae: Φασολιά, Αρακάς

Οικ. Apiaceae: Καρότο, Μαϊντανός, Σέλινο, Άνιθος, Μάραθος, Κορίανδρος, Κύμινο, 

Οικ. Malvaceae: Μπάμια

Οικ. Rosaceae: Φράουλα