ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)
Λαπιδάκης Νίκος
Εργαστηριακό μέρος
Σκοπός αυτού του εργαστηριακού μαθήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με εργαστηριακές αναλύσεις κλασσικής μικροβιολογίας, σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων. Με τη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που βρίσκεται στο χώρο του εργαστηρίου Μικροβιολογίας Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, όλοι οι σπουδαστές αποκτούν άμεση επαφή με τη μεθοδολογία ελέγχου βασικών δεικτών υγιεινής και μικροβιολογικής ασφάλειας που μπορεί να εφαρμοσθούν σε βιομηχανίες τροφίμων και να αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν μελλοντικά σε χώρους προετοιμασίας, παραγωγής, παράθεσης και συσκευασίας τροφίμων.
ΜΕΡΟΣ 1ο– (Ασφάλεια & Υγιεινή στον Εργαστηριακό χώρο)
ΜΕΡΟΣ 2ο– (λήψη – μεταφορά – χειρισμός & προετοιμασία του δείγματος τροφίμου για ανάλυση στο εργαστήριο)
ΜΕΡΟΣ 3ο – (Προετοιμασία δειγμάτων – Δεκαδικές αραιώσεις)
ΜΕΡΟΣ 4ο– (Ολική Μεσόφιλη Xλωρίδα)
ΜΕΡΟΣ 4α – (Αρίθμηση ΟΜΧ)
ΜΕΡΟΣ 5ο– (Κολοβακτηροειδή)
ΜΕΡΟΣ 5α – (Μέθοδος προσδιορισμού των ολικών κολοβακτηροειδών - (Total Coliforms)
ΜΕΡΟΣ 6o – (Μέθοδος προσδιορισμού της E.Coli)
ΜΕΡΟΣ 7ο – (Ολική Αρίθμηση Ψυχρότροφων μικροβίων)
ΜΕΡΟΣ 8ο – Μικροβιολογικός έλεγχος ύδατος (Η2Ο)
ΜΕΡΟΣ 9ο – (Μέθοδοι για την ανίχνευση του STAPHYLOCOCCUS
ΜΕΡΟΣ 10ο – (Μέθοδος για την ανίχνευση των εντερόκοκκων)
ΜΕΡΟΣ 11ο – (Οξυγαλακτικά βακτήρια)
ΜΕΡΟΣ 12ο – (Listeria monocytogenes)
ΜΕΡΟΣ 13ο – (Μικροβιολογική εξέταση επιφανειών και εξοπλισμού στη βιομηχανία των τροφίμων)
ΛιγότεραΕργαστηριακό μέρος
Σκοπός αυτού του εργαστηριακού μαθήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με εργαστηριακές αναλύσεις κλασσικής μικροβιολογίας, σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων. Με τη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που βρίσκεται στο χώρο του εργαστηρίου Μικροβιολογίας Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, όλοι οι σπουδαστές αποκτούν άμεση επαφή με τη μεθοδολογία ελέγχου βασικών δεικτών υγιεινής και μικροβιολογικής ασφάλειας που μπορεί να εφαρμοσθούν σε βιομηχανίες τροφίμων και να αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν μελλοντικά σε χώρους προετοιμασίας, παραγωγής, παράθεσης και συσκευασίας τροφίμων.
ΜΕΡΟΣ 1ο– (Ασφάλεια & Υγιεινή στον Εργαστηριακό χώρο)
ΜΕΡΟΣ 2ο– (λήψη – μεταφορά – χειρισμός & προετοιμασία του δείγματος τροφίμου για ανάλυση στο εργαστήριο)
ΜΕΡΟΣ 3ο – (Προετοιμασία δειγμάτων – Δεκαδικές αραιώσεις)
ΜΕΡΟΣ 4ο– (Ολική Μεσόφιλη Xλωρίδα)
ΜΕΡΟΣ 4α – (Αρίθμηση ΟΜΧ)
ΜΕΡΟΣ 5ο– (Κολοβακτηροειδή)
ΜΕΡΟΣ 5α – (Μέθοδος προσδιορισμού των ολικ
Εργαστηριακό μέρος
Σκοπός αυτού του εργαστηριακού μαθήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με εργαστηριακές αναλύσεις κλασσικής μικροβιολογίας, σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων. Με τη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που βρίσκεται στο χώρο του εργαστηρίου Μικροβιολογίας Υγιεινής και Ποιότητας Τροφίμων, όλοι οι σπουδαστές αποκτούν άμεση επαφή με τη μεθοδολογία ελέγχου βασικών δεικτών υγιεινής και μικροβιολογικής ασφάλειας που μπορεί να εφαρμοσθούν σε βιομηχανίες τροφίμων και να αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν μελλοντικά σε χώρους προετοιμασίας, παραγωγής, παράθεσης και συσκευασίας τροφίμων.
ΜΕΡΟΣ 1ο– (Ασφάλεια & Υγιεινή στον Εργαστηριακό χώρο)
ΜΕΡΟΣ 2ο– (λήψη – μεταφορά – χειρισμός & προετοιμασία του δείγματος τροφίμου για ανάλυση στο εργαστήριο)
ΜΕΡΟΣ 3ο – (Προετοιμασία δειγμάτων – Δεκαδικές αραιώσεις)
ΜΕΡΟΣ 4ο– (Ολική Μεσόφιλη Xλωρίδα)
ΜΕΡΟΣ 4α – (Αρίθμηση ΟΜΧ)
ΜΕΡΟΣ 5ο– (Κολοβακτηροειδή)
ΜΕΡΟΣ 5α – (Μέθοδος προσδιορισμού των ολικ
διαταραχή ισορροπίας: δυσβίωση
Τα πρωτόζωα
ΥΜΕΝΟΛΕΠΙΣ
Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα
Αρ. Επισκέψεων : 1440
Αρ. Προβολών : 7746