ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Λαπιδάκης Νίκος

Περιγραφή

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ "ΒΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ τΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ".

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Κωδικός: YD103
Κατηγορία: ΣΤΕΓΤΕΤ - Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων » ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΗΤΕΙΑ) » Προπτυχιακό
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα

Θεματικές Ενότητες

Φυσικοί Φυσικοί μέθοδοι μέθοδοι – Θερμότητα Θερμότητα (Θέρμανση Θέρμανση- Ψύξη) 3 Φυσικοί Φυσικοί μέθοδοι μέθοδοι- Αφυδάτωση Αφυδάτωση-Ακτινοβόληση Ακτινοβόληση κτλ 4 Χημικοί Χημικοί μέθοδοι μέθοδοι 5 Βιολογικοί Βιολογικοί μέθοδοι μέθοδοι 6 Μετουσίωση Πρωτεινών Πρωτεινών -Λειτουργικές Λειτουργικές Ιδιότητες Ιδιότητες 7 Παρασκευή Παρασκευή-Επεξεργασία Επεξεργασία Ζωικών Τροφίμων Τροφίμων (Κρέας-Αυγών-Τυριών) 8 Παρασκευή -Επεξεργασία Φυτικών Φυτικών Τροφίμων Τροφίμων (Αλεύρι -Ψωμί ) 9 Παρασκευή Παρασκευή-Επεξεργασία Επεξεργασία Φυτικών Φυτικών Τροφίμων Τροφίμων (Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο) 10 ΜΑP και Συσκευασία Συσκευασία Τροφίμων Τροφίμων 11 Παραγωγή Επεξεργασία Ζωικών –Φυτικών Φυτικών Προιοντων Προιοντων ( Κρέμα Σαντυγί Σαντυγί - Μαγιονέζα )

-Θερμοκρασία Θερμοκρασία -Θερμότητα Θερμότητα -Ειδική θερμότητα θερμότητα -Θερμοχωρητικότητα Θερμοχωρητικότητα -Θερμική Θερμική Αγωγιμότητα Αγωγιμότητα (με επαφή, ρεύματα ρεύματα και αντινοβολία αντινοβολία) -Συντελεστής Συντελεστής Θερμικής Θερμικής Αγωγιμότητας Αγωγιμότητας -Ρυθμός μεταφοράς μεταφοράς της θερμότητας θερμότητας

Πρώτες Υλες Ανάμιξη Ανάμιξη-Επεξεργασία Επεξεργασία Πλήρωση Πλήρωση Περιεκτών Περιεκτών Σφράγιση Σφράγιση Θέρμανση Θέρμανση Χλωρίωση Χλωρίωση Νερού Ψύξη Καθαρισμός Καθαρισμός-Επισήμανση Επισήμανση Ελεγχος Ελεγχος-Διακίνηση

Η χρήση υψηλών συγκεντρώσεων συγκεντρώσεων σε αλάτι και ζάχαρη για τη αύξηση της οσμωτικής οσμωτικής πίεσης στα τρόφιμα τρόφιμα και τη πλασμόλυση πλασμόλυση των Μ/Ο λόγω του υπερτονικού υπερτονικού περιβάλλοντος

Μετακινούν ηλεκτρόνια από άτομα και μόρια Προκαλούν μεταλλάξεις στο DNA και παράγουν υπεροξείδια. Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική και ιατρική βιομηχανία.

Αποξήρανση Αποξήρανση είναι η μεγαλύτερη μεγαλύτερη δυνατή απομάκρυνση απομάκρυνση του νερού από τα τρόφιμα τρόφιμα κάτω από ελεγχόμενες ελεγχόμενες συνθήκες συνθήκες θερμοκρασίας θερμοκρασίας και υγρασίας υγρασίας και στο συντομότερο συντομότερο δυνατό χρόνο. Μετά τη ενυδάτωση ενυδάτωση, το νέο τρόφιμο τρόφιμο πρέπει να προσομοιάζει προσομοιάζει το αρχικό και να δαιτηρεί δαιτηρεί τη θρεπτική θρεπτική του αξία και τις οργανοληπτικές οργανοληπτικές του ιδιότητες ιδιότητες

ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗ ΔΙΗΘΗΣΗ

Ζωικό κεφάλαιο

Παραγωγή κρέατος

Παραγωγή Ζώων και κρέατος ποιότητας

Κατανάλωση κρέατος

Χημική Σύσταση και Μεταθανάτιες μεταβολές των αλιευμάτων

Ψύξη και Κατάψυξη Αλιευμάτων

Κάπνιση

Αλάτιση

Κονσερβοποίηση

Τεχνολογίες ειδικών αλιευμάτων

Συντήρηση αλιευμάτων σε τροποποιημένες ατμόσφαιρες

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ

ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ

Γάλα- Τυριά/ Παραγωγή Κατανάλωση  

Υψηλή θρεπτική αξία του τυριού

Αυξηση της γαλακτοπαραγωγής

Βελτιώσεις στη ποιότητα, συσκευασία συσκευασία, διαφήμηση διαφήμηση

Θρεπτική Αξία του Τυριου

Πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας

Ασβέστιο

Λιποδιαλυτές βιταμίνες

Όλα τα τρόφιμα δεν είναι ομογενή μίγματα/ διαλύματα

Αφρός στη μπύρα

Μοριά του λίπους στο γάλα

ο αέρας στο παγωτό

τα gels των γλυκών

η δομή του ψωμιού

Μίγματα γλυκεριδίων (εστέρες γλυκερολης με λιπαρά οξέα) και Ελευθερών λιπαρών λιπαρών οξέων 95% των συστατικών των λιπών και ελαίων είναι τριγλυκεριδια Όσο μειώνεται η ανθρακική αλυσίδα και αυξάνει ο βαθμός ακορεστοτητας τόσο μειώνεται και το σημείο τήξεως

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  8459
Αρ. Προβολών :  50188

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -