Μελισσοκομία

Αλυσσανδράκης Ελευθέριος

Περιγραφή

Αντικειμενικοί στόχοι μαθήματος:  Η γνωριμία των φοιτητών με τις βασικές έννοιες της Μελισσοκομίας, περιγραφή της μέλισσας και ανάλυση της συμπεριφοράς και των δραστηριοτήτων της. Εστίαση σε θέματα που αφορούν τα μελισσοκομικά προϊόντα, τις θρεπτικές τους ιδιότητες και τις πιθανές χρήσεις από τον άνθρωπο. Προσέγγιση των μελισσοκομικών χειρισμών και ετήσιος σχεδιασμός κατά περίπτωση. Στόχος είναι η απόκτηση προκαταρτικής, πλην όμως σφαιρικής, γνώσης γύρω από το συνολικό φάσμα της Μελισσοκομίας σαν επιστήμη, με λιγότερη έμφαση σε πρακτικά θέματα μελισσοκομίας.

Περιεχόμενο του μαθήματος: Συστηματική κατάταξη και φυλές των μελισσών. Βιολογικός κύκλος και κοινωνία των μελισσών. Μορφολογία, ανατομία και φυσιολογία της μέλισσας. Δραστηριότητες και συμπεριφορά των μελισσών. Μελισσοκομικά φυτά- κυριότερες μελιτοφορίες. Μελισσοκομικός εξοπλισμός. Μελισσοκομικοί χειρισμοί. Μελισσοκομικά προϊόντα. Εχθροί και ασθένειες των μελισσών. Γενετική και βελτίωση των μελισσών- Βασιλοτροφία. Σχέδιο ετήσιω

Περισσότερα  
Προστατεύονται όλα τα δικαιώματα

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  6198
Αρ. Προβολών :  47265

Ημερολόγιο