ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

Antonia Psaroudaki

Περιγραφή

Η επιστήμη της διατροφής μελετά τους κανόνες που καθορίζουν την διατροφή του ανθρώπινου οργανισμού. Διερευνά τη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη της τροφής και τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Τα συμπεράσματα αυτής της επιστημονικής μελέτης, που αφορούν τον προσδιορισμό των βέλτιστων προσλήψεων σε θρεπτικά συστατικά και τα οποία εφαρμόζονται σε υγιείς αλλά και ασθενείς αποτελούν την διαιτολoγία ή διαιτητική.

Ένας ευρύτερος ορισμός της επιστήμης της διατροφής και της διαιτολογίας περιλαμβάνει και την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε σχέση με την τροφική επιλογή

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με τις έννοιες: τρόφιμο,θρεπτικά συστατικά.

Το τρόφιμο είναι ένα φυσικό (ζωικό ή φυτικό) προϊόν ή παρασκεύασμα που χρησιμεύει στη διατροφή του ανθρώπου.

Τα θρεπτικά συστατικά διακρίνονται σε μακροθρεπτικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες) και μικροθρεπτικά συστατικά (Βιταμίνες ,Ανόργανα στοιχεία).

Ο επιστήμονας διατροφολόγος - διαιτολόγος θα

Περισσότερα  
CC - Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα

Ενότητες

Η ενασχόληση των ανθρώπων με την διατροφή και η σύνδεση της με την καλή υγεία και ευεξία έχει μια πολύ μακρά ιστορία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

     Η διατροφή είναι μια πραγματική ανάγκη του ανθρώπου και από την αυγή του ανθρώπινου  είδους έχει βρεθεί ότι ο άνθρωπος μεριμνούσε ιδιαίτερα γι αυτή.

Η κάλυψη της οδήγησε τον άνθρωπο στις πρώτες κοινωνίες και στην ανάπτυξη του πολιτισμού του αλληλεπιδρώντας στενά μαζί του.

Στα κεφάλαια της ενότητας χρησιμοποιώντας ιστορικά και πολιτικοοικονομικά στοιχεία μελετάμε τον διατροφικό πολιτισμό ως τις μέρες μας και αντιλαμβανόμαστε την διατροφική κατάσταση των ανθρώπων στον πλανήτη γη.

Ανοικτό Ακαδ. Μάθημα

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Επίπεδο: A-

Αρ. Επισκέψεων :  6006
Αρ. Προβολών :  23883

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις